همه چیز از همه جا
تنها چیزیی که ارامش بخش هست بارانه البته برای من
برای تو چی؟
دیشب با خدا دعوایم شد
با هم قهر کردیم
فکر کردم دیگر مرا دوست ندارد
رفتم گوشه ای نشستم
چند قطره اشک ریختم
و خوابم برد…
صبح که بیدار شدم
مادرم گفت:
نمیدانی از دیشب تا صبح
چه بارانی می آمد… !
ي از شگفتي هاي رياضي اين است كه وقتي عدد 111111111 را در خودش ضرب كني ، جواب خواهد شد :
12345678987654321
*بيش ترين ضربان قلب مربوط به قناري است ، با 1000 بار در دقيقه ! !
* رودي در كامبوج شش ماه سال از شمال به جنوب و شش ماه ديگر از جنوب به شمال جريان دارد !
يه روز يك پير مرد داشته گوسفند هاشو از راه اهن عبور ميداده يكد فعه قطار مياد چند تا از گوسفند هارو ميبره پير مرد ميگه بخير گذشت كه طولي امد اگه عرضي ميومد همشو ميبرد!!!
به يارو ميگن دستشويي چند بخشه
مهمان: براي تفريح؟
مستخدم: نه خير، با خانم رفته اند!
پدر: بچه جان! کار کردن را از این مورچه ها یاد بگیر. بیچاره ها دائماً کار می کنند و یک روز هم تفریح و استراحت ندارند.
بچه: پس باباجون! چطور روزهای جمعه که ما می رویم گردش، آن ها هم آمده اند؟
نقش ساقه در قرار دادن برگ ها (گياه) در مقابل نور خورشيد در اين تصاوير قابل مشاهده است
وهمچنين رشد ريشه در زمين.
تا به حال به این اندیشیده اید که چرا هرگز در هیچ گزارش یا رسانه خارجی در
مورد اینکه بستنی ، این لیسیدنی پرطرفدار، در کجا و توسط چه کسی ساخته شد
هیچ حرفی به میان نیامده ؟! جواب این سوال در کتاب `مردم دوران مشروطه` در
قفسه های خاک گرفته کتابخانه ملی موجود است که نیز کار دیگری است
ازایرانیان .
داستان از اینجا شروع میشه که فردی به نام کریم باستانی ملقب به کریم یخ
فروش پسر جوانی از شهر ری در بازار آن زمان (خیابان جمهوری امروز) بساط یخ
فروشی داشت . یکی از مشتریان غالبا دائمی کریم کارمندان سفارت انگلستان در
همان حوالی بودند . این مواجهه هر روزه کارمندان با کریم رابطه صمیمانه را
بین آنها پدید آورد . کارمندان برای کریم که انگلیسی بلد نبود نام کریم یخی
یا همان به گفته خودشان آیس کریم را برگزیدند . در اواسط درگیریهای دوران
مشروطیت کریم برای جلب بیشتر مشتری اقدام به پخش یخ در بهشت مبادرت ورزید .
و در همین دوران و برای اولین بار با مخلوط کردن شیر و یخ و زرده تخمه مرغ
و گلاب و شیره ملایر اولین بستنی تاریخ بشریت را ساخت. که مورد استقبال
اهالی بازار و همسر سفیر انگلیس قرار گرفت مغازه ای در همان حوالی توسط
سفیر انگلیس به کریم اهدا شد که بر سر در آن به زبان انگلیسی اسم فامیل
کریم ( باستانی ) bastani نوشته شده بود که ایرانی ها به اشتباه بستنی می
خواندند . در زمان افتتاح فروشگاه سفیر انگلیس با گفتن :
we name it after you
اسم محصول را به احترام کریم آیس کریم گذارد
عکس اولین بستنی
بستنی های خوشمزه
تاریخ بستنی
بستنی نوع تحولیافتهی نوشیدنیهای یخزده است. بر اساس شواهد تاریخی اسکندر مقدونی در قرن چهارم قبل از میلاد، به نوشیدنیهای یخی علاقه فراوانی داشته و در مدارک دیگر نیز دیده شده که در سال ۶۲ قبل از میلاد، نرون، امپراتور روم افرادی را به کوهستانهای آپنین (Apennines) میفرستاد تا برایش یخ و برف بیاورند، سپس آن را با شربت، پوره میوه یا عسل مخلوط کرده و میخورده است.
ورود بستنی به اروپا
هزاران سال است که آب یخزده در آسیا به مصرف خوراکی میرسد. مصرف مواد لبنی یخزده، اولین بار در ادبیات چین باستان دیده شده است که قدمت این منابع به قرن دوازدهم برمیگردد. بازرگانان و ماجراجویانی چون مارکوپولو، روش تهیهی یخ را از خاور دور به اروپا بردند.
اولین بستنیفروشی
درسال ۱۶۶۰ میلادی، کافه پروکوپ توسط یک ایتالیایی به نام کولتلی در پاریس افتتاح شد که در آن انواع یخ (طعمدار) و خامه یخزده یا همان بستنی، تولید و عرضه میشد. بعد از آن، دسرهای یخی راه خود را به آمریکا باز کردند و در سال ۱۷۰۰ میلادی، فرماندار مریلند، از میهمانان خود با بستنی پذیرایی کرد.
ورود صنعت در ساخت بستنی
در سال ۱۸۴۳ میلادی، اولین فریزر دستی چرخشی توسط نانسی جانسون اختراع و ثبت شد. در فاصله سالهای ۱۸۴۸ و ۱۸۷۳، ۶۹ بستنیساز چرخشی دیگر به ثبت رسید و در سال ۱۸۵۱ اولین واحد صنعتی تولید بستنی توسط جاکوب فیوزل در بالتیمور راهاندازی شد. یک سال قبل از پایان قرن، آگوست گالین دستگاه هموژنیزهکننده را اختراع کرد که به ایجاد بافت نرم و خاص بستنی بسیار کمک کرد.
بستنی قیفی
با به وجود آمدن دستگاههای سردکننده، اولین فریزر افقی یکپارچه توسط اچ. اچ میلر ساخته شد که با آن قطعات کوچک بستنی، جداگانه فریز میشدند. اما اولین بستنی قیفی توسط یک مهاجر ایتالیایی به نام ایتالو مارکونی در نیویورک تهیه شد و او قالب مخصوص خود را در ۱۹۰۳ به ثبت رساند که یک سال بعد به طور اتفاقی در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس معرفی شد.
تنوع بستنی
تولید انواع دیگر بستنی از نوع چوبی، بستنی با رویه میوه و شکلاتی از سال ۱۹۲۰ آغاز شده است که در آن زمان، پدیدهای نوظهور بود.
بازار داغ بستنی
قدیمها روزهای جشن و اعیاد و روزهای گرم تابستان مصادف با رونق کسب و کار بستنی فروشیها بود و رونق سفارشهایی که به مناسبت جشنها داده میشد. اما آن موقع پذیرایی از مشتریان در ظرفهای بستنیخوری بلوری انجام میگرفت. بستنی فروشیها سالن بزرگی داشتند.
ظروف یکبار مصرف
به تدریج و با گذشت زمان تعداد بستنیفروشیها و به تبع آن مشتریان آنها بیشتر شد، دستگاههای بستنیسازی هم کار بستنیفروشها را راحت کردند. ظرفهای بلوری هم کم کم جای خود را به ظروف یک بار مصرف دادند.
ورود بستنی به ایران
در سالهای اولیه تولید بستنی، شکر و شیر و ثعلب را در استوانههای فلزی که در بشکههای چوبی قرار داشت، میریختند و اطراف استوانههای فلزی را با نمک و یخ میپوشاندند. یخ و نمک باعث میشد دما به حدود ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر برسد. (این عکس تاریخی از یک بستنیفروش ایرانی حدود سال ۱۸۹۰ میلادی برداشته شده است)
ورود دستگاههای بستنیسازی به ایران
تاریخچه ورود دستگاههای بستنی سازی به ایران به اواخر دهه ۱۳۴۰ شمسی برمیگردد. آن موقع در کنار بستنی، فالوده هم درست میکردند. فالوده از نشاسته و آب و شکر تهیه میشود. با عبور محلول نشاسته از استوانهی مشبک و ورود آن در آب صفر درجه، رشتههای منجمد درست میشود. سپس این رشته با شکر مخلوط میشود.